Първоначално публикувано от ssveto
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лъскане на фаровете....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеКъв лак ............. Това са шупли от самия материял, и се пемахват с шлайф паста и равномерно търкане.
Comment
-
Моята теория е друга:
Тези люспи са от повърхностния износоустойчив слой на фара. Понеже е пластмасов има подсилващ слой. Не е от боядисване.
Виждал съм такова лющене и по пластмасови фарове на други марки коли.
И се лющят от горе на долу на фара - повече се нагрява горе и старее по бързо.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от VladoG Покажи съобщениеМоята теория е друга:
Тези люспи са от повърхностния износоустойчив слой на фара. Понеже е пластмасов има подсилващ слой. Не е от боядисване.
И се лющят от горе на долу на фара - повече се нагрява горе и старее по бързо.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеИменно! Най лесно се проблема премахва с нови фарове
Няма значение от какво са люспите обаче моите са се белили от долу нагоре явнощото са останали само в горната част на фара
Хайде стига теории обаче щото от това няма много полза мисля аз.
Бих посъветвал колегата да си излъска фаровете с полираща паста с някакъв фин абразив. Едва ли ще изчисти драскотините, люспите и т.н., но поне ще тушира ръбчетата на дефектите и ще изчисти варовика и отлаганията от препаратите на автомивките и фарът ще изглежда много по-добре. Все пак караме коли на по 8-10 години не може да очакваме, че ше са излезли като нови от магазина мисля аз!
Comment
-
Първоначално публикувано от 155 Покажи съобщениеИма една паста дето е само за фарове ама цената и беше доста солидна.Кум 30-40 лв.нещо такова.Ако някои се интересува ще кажа магазинаAlfa Romeo 156 2.0 TS `99
Comment
-
Имайте едно на ум, че в повечето случаи мътното на фара се дължи на замърсяване от вътрешната страна.
Имаше писано в една стара тема. При мен се изчисти с отваряне на фара и обикновенно измиване със сапун. Става като нов.
А беше много мътно.Fiat Stilo 1.9 16V JTD, 2004, комби
Citroen BX-19GT, 85
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD, 01, Distintive - ex
Comment
-
Фаровете са покрити с лак . Устоичив на удари с камачета но зависи от размера им . Проблема при мен стана, от висаката скорост чистите ни пътища , мухи те които се размазват ,а те съдържат киселини. Този лак се подбива и се получават пукнатинки. И истинския проблем идва когато отидете на автомивка и ви напръскат с БЕЗКОНТАКТНО вещество за да свалят мухите от предницата. В малките пукнатинки остава вещество което не може да се измие и започва да надига лака върху пластмасата на фара. ЗА 20 лв. го шлаифат с водна шкурка и след това го пастират с машина на обороти за да може да загрее пластмасата и да го полира . На мен ми го направиха на една доста добра автомивка до Герена.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
при мен в единия фар се беше появил конденз(незнам защо,капачката си беше на място и беше добре завита)та махнах аз капачката да изсъхне и сега като погледнах и виждам единия фар чист другия мътен
явно при мен е от вътре мръснотоАlfa156 1.8TS 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщениеФаровете са покрити с лак . Устоичив на удари с камачета но зависи от размера им . Проблема при мен стана, от висаката скорост чистите ни пътища , мухи те които се размазват ,а те съдържат киселини. Този лак се подбива и се получават пукнатинки. И истинския проблем идва когато отидете на автомивка и ви напръскат с БЕЗКОНТАКТНО вещество за да свалят мухите от предницата. В малките пукнатинки остава вещество което не може да се измие и започва да надига лака върху пластмасата на фара. ЗА 20 лв. го шлаифат с водна шкурка и след това го пастират с машина на обороти за да може да загрее пластмасата и да го полира . На мен ми го направиха на една доста добра автомивка до Герена."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от VladoG Покажи съобщениеМоята теория е друга:
И се лющят от горе на долу на фара - повече се нагрява горе и старее по бързо.ALFA 156 2.4 JTD 140 PS THE BEST
Comment
Comment